Ring til os i dag (9-16) på 69 15 77 77

Nu kan du sætte en kreditadvarsel i CPR-registret

Med virkning fra 1. januar 2017 er det blevet muligt at knytte en advarsel til dit navn i CPR-registret, således at du gør långivere m.fl. opmærksom på, at andre måske bruger dit navn og cpr-nummer til at optage lån på dine vegne. Det kaldes en ”kreditadvarsel” og kan altså medvirke til at forhindre identitetsmisbrug.

Det kan både være nyttigt, hvis du allerede oplever problemer med sådan långivning i dit navn, men også hvis du bare oplever en konkret risiko for det – fx hvis du har fået stjålet dit pas, kreditkort m.v. – eller hvis du bare af andre årsager ønsker at registrere en kreditadvarsel.

Du skal selv indsætte kreditadvarslen i CPR-registret via borger.dk, hvor du logger ind med dit NemID. Du kan på samme måde fjerne advarslen igen.

Långivere og andre virksomheder har ikke pligt til at tjekke kreditadvarsler i CPR-registret, så du kan altså ikke sikre dig fuldstændigt mod utilsigtede lån på denne måde, men da virksomhederne også lider tab i forbindelse med identitetsmisbrug, er det også i deres interesse at tjekke for kreditadvarsler og respektere disse.

Du skal være opmærksom på, at hvis du indsætter en kreditadvarsel, vil det sandsynligvis blive sværere for dig at optage lån og købe ting på afbetaling. Det kan du undgå ved at ophæve kreditadvarslen før du søger om lån eller kredit, og indsætte den igen efterfølgende.

Du kan læse mere om kreditadvarsler på borger.dk